Csak rántva a finom idáig mindig ezt hallotam , de nem kiprobáltam egy fantasztikus dolgot elkezdetm egy levest alakitani azaz ösze fözni és lám istenien finom lett .
1/2kg tengeri halfilé
3db sárga répa
1db gyökér
1 db kisebb karalábé
só bors
halászlé kocka
tejszin
petrezsezsem zöld
A zöldségeket fölkockázom és fölteszem föni a halászlé kockával .
Amikor már majdnem puhára fött megsózom fehér borsozom petrezselyemzöldel meg legyintem és a hoszukásra vágott nagyobb halszeleteket bele teszem.
Vigyázok arra lassú lángon puhára fözöm elég neki 8 perc, a hal nehogy szétmáljon.
Eközben csinálok egy fokhagymás rántást kb 1 kisebb kanál lisztel és amikor kész bele keverem a tejszint és gyorsan a halevesemhez öntöm fölrotyantom és citrom lével megcsepegtetem . Aki sürübben szereti annak még házilag készitett hosszúkás metéltel ajánlom . Jó étvágyat hozzá.
www.poklany1976.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!