Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/clients/client90/web3083/web/lap_sablon1.php on line 17
- poklany1976 - sokoldal.huWebáruház

MENÜ
Érdekességek a világból
100 legjobb receptek
Térkép
verseim
Mások versei
Süssünk fözzünk saját receptek
Kapcsolat a férj
Nokia mobil fügetlenítő online
Ingyen telefonálás
Ingyen sms
Diéták
Érdekességek a világból
Depeche Mode
Fórum
Galéria
Könyv címe: A 100 legjobb ötlet hidegtálakhoz
Kiadás dátuma: 2002
Formátum: pdf

 

http://rapidshare.com/files/318017128/A_100_legjobb_hi.rar

rarpass:big 

 

poklany1976

 

 

 

A 100 legjobb étel bográcsban

 

 

Formátum: pdf

Ki gondolta volna, hogy a konyhai eszközök robbanásszerű fejlődése, a legmagasabb technológiákat felhasználó, csillogó űrbázisokhoz hasonló modern konyhák programozható főzőedényei sem szorították ki a divatból ősrégi főzőalkalmatosságunkat, a bográcsot, sőt napjainkban népszerűsége egyre inkább nő. Bogrács, kondér, üst, vasfazék- őseink leleménye ez, még a konyhaszekrények előtti időkből, amikor nagyon egyszerű és gyakorlatias módját kellett alkalmazni az étel elkészítésének. Közben folyhatott a vadászat, halászat, az állatok legeltetése és ellátása. Idő nemigen volt a nagy konyhai manírokhoz és fortélyokhoz, igaz, konyha sem volt. Csak úgy a szabad ég alatt sütöttek-főztek, vadat, halat eleget kínáltak az erdők, vizek; a mező sok jó illatú füve volt fűszerük, a patak vize rá szomjuk enyhítője.

 

http://rapidshare.com/files/217688625/A_100_Legjobb__tel_Bogr_csban.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 

 A 100 legjobb ünnepi fogás

 

formátum: pdf

Az idő országútján az ünnepek a mérföldkövek. Jelzik az eltelt időt, szakaszokra bontják, és lehetővé teszik, hogy szakadatlan vándorlásunk során meg- megállva, kifújjuk magunkat, lerázzuk az út porát, visszapillantsunk múltunkba, és előretekintsünk a jövőnk felé. Ilyenkor nemcsak magunkra gondolunk, hanem eleinkre is, akik feltörték, megnyitották számunkra az ismeretlenbe vezető utat. Mert ünnepeink többnyire jeles személyekhez, csoportokhoz kapcsolódnak, illetve az általuk véghezvitt cselekedetekhez vagy a velük történt eseményekhez. Az ilyen ünnepek kialakulását azonban időben megelőzték a természet változásaihoz, jelenségeihez kapcsolódó ünnepségek: ilyenek a termékenységi rítusok, a tavaszünnep, a betakarítási ünnepek - aratóünnep, szüret stb.

 

http://rapidshare.com/files/193473346/A_100_legjobb_uennepi_fog_s.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 A 100 legjobb túrós recept

 

 formátum: pdf
nyelv: magyar

Jöjjön el Óbudára, egy jó túrós csuszára -- csalogat a régi dal. Miért ne mennénk? Hiszen a túrós ételek valamennyiünk kedvencei közé tartoznak. Ki édesen, ki sósan, szalonnával szereti a túrós tésztát. De dúsan tejfölözve ám! Mert a túró meg a tejföl szinte mindig együtt jár, úgy az igazi, akár sós, akár édes ételről van szó. S mennyi sokféle ételt lehet készíteni túróból, túrósan! A csuszán kívül persze említhetnénk a túrós palacsintát, a túrós rétest, vagy akár a juhtúrós galuskát. Mert túró nemcsak tehéntejből készülhet, hanem mindenféle tejből. Mostani válogatásunkban azonban meg kell elégednünk a tehéntúróból és a juhtúróból készült ételekkel -- hiszen annyi finomság szerepel közülük! Megtaláljuk a sokak által ismert körözöttet (amit készíthetünk tehén- vagy juhtúróból egyaránt) csakúgy, mint a kapros-túrós lepényt vagya túrós buktát. Az igazi ínyencek pedig kedvükre válogathatnak az olyan különlegességek receptjei közül, mint: töltött juhtúrós gomba fóliában, túrós-kapros bárány.

 

http://rapidshare.com/files/176225808/A_100_legjobb_t_r_s_recept.rar

 pass: naposcsibe

poklany1976

 

A 100 legjobb muffin

 

formátum: pdf

... És felfedeztük a muffint! Eddig is ott lapult egy-egy recept szakácskönyveink lapjain, de valahogy nem vettük észre. Most jött el az ideje. Most lett korszerű, amikor ez az egyszerűségében nagyszerű, változatosságában kimeríthetetlen aprósütemény a hagyományos és modern konyhában divatnapjait éli. S hogy miért? Mert példának okáért a muffint elrontani nem lehet. Sima metódus: a lisztes szárazelemeket egy nagy tálban összeöntjük a tejes-tojásos-fűszeres résszel, villával lazán bekeverjük, belekanalazzuk a kivajazott formába, és 15 perc alatt már kész is a remekmű. A muffin legyőzhetetlen. Reggel a gyermek kezébe nyomhatod, ha siet az iskolába, tízóraira vagy munkahelyi ebédre kitűnő; egy gazdag leves után nyomatékul és finom záróakkordként jöhet egy gyümölcsös muffin. Vendéget vársz? Pillanatok alatt csodákat művelhetsz, édeset és sósat, egyszerűt és kreatívat, töltheted és körülöntheted, megrakhatod bonbonokkal, lecsorgathatod színes cukormázzal. Piknikre készülsz? Rakd meg gazdagon sajttal, hagymával, gombával, húsraguval. Ünnepekre újabb ruhába öltöztetheted: karácsonyra piros gyöngycukrosba, húsvétra pisztáciazöldre színes csokitojásokkal, Valentin napra szív alakba sütheted, marcipánrózsákkal. Forró nyári délután hűtsd magad citromfagylalttal koronázott változatával! Csak egy édes, nyugodt pillanatra vágysz? Zárj dobozába levendulát és rózsaszirmokat, hogy kóstolásnál bóduljon el minden érzéked!

KÓD

http://rapidshare.com/files/191550703/A_100_legjobb_muffin.rar

 

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A 100 legjobb karácsonyi recept

 

 http://rapidshare.com/files/316805228/100_legjobb_karacsonyi_recept.pdf.html

 

poklany1976
A 100 legjobb aprósütemény

 

Mai rohanó világunkban szokássá vált, hogy a betoppanó vendégeket mindenféle, készen vett csipszekkel, kekszekkel traktáljuk. Ám az igényesebb háziasszonyok (és -urak), akik adnak magukra, nem érik be a boltokban kínált választékkal, hanem saját maguk készítette aprósüteményekkel kedveskednek vendégeiknek. Mennyire más az, amikor a foci VB-re, egy alkalmi videózásra, vagy csak egyszerűen egy könnyű, baráti csevegésre összesereglett vendégeket olyan ropogtatni, majszolni valóval kínálhatjuk, amiről kijelenthetjük: igazi, házi sütés. Bizony, jobban csúszik a bor, a sör, és a kávé, tea is jobban esik a vendégeknek, ha tudják: a hozzá kínált sós vagy édes aprósüteményt a vendéglátó gazda maga készítette.

 

http://rapidshare.com/files/254490549/A100legjobbapr_suetem_ny.rar

 

 pass: kgb-site.net

 poklany1976

 

 

A 100 legjobb palacsinta

 

A palacsintát legtöbben desszertként ismerjük, s a lekvárral, mazsolás túróval, diós töltelékkel vagy kakaós masszával megtöltött, felcsavart vagy háromszögre hajtott, porcukorral megszórt, esetleg csokoládéval leöntött finomságokra gondolunk. Pedig a palacsinta "pályafutása" nem ezzel kezdődött. Eredete a kerek, kövön vagy bronzpajzson sült lepénykenyerekre vezethető vissza: a görög eredetű latin placenta szó is lepényt jelent. Ez a lisztből és vízből némi sóval készített placenta fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában. Bárhol könnyen elkészíthették, közepére rakták a sült vagy főtt húsvagdalékot, párolt vagy sült zöldségeket, feltekerték és azonnal fogyaszthatták. A római légiók nyomán a Duna-medenvében (Pannoniában) és nyugatabbra is átvették az ott élő népek a palacsinta (németül Palatschinken, franciául crepe, angolul pancake) készítését, és saját étkezési szokásainak megfelelően átalakították.

 

http://rapidshare.com/files/254497300/A100legjobbpalacsinta.rar

pass: kgb-site.net

 

 

poklany1976

 

A 100 legjobb sajtos finomság

 

  A 100 legjobb sajtos finomságFormátum: pdf

A sajtkészítés tudományát a borkészítéssel és a serfőzéssel lehet csak összehasonlítani. Nem csak ősisége, hanem összetettsége révén, továbbá, hogy a sajtkészítésnél is mikroorganizmusok játsszák a főszerepet. Véletlen felfedezések egész sora vezethetett odáig, míg az ember rájött, hogy tejelő háziállatainak (szarvasmarha, kecske, juh) tápláló nedve, a tej, ha megromlik, nem kell kidobni. Csak várni kell. A türelmesek pedig, akik tovább vártak, valami csodában részesültek. Sajtnak nevezik ezt a csodát.

 

http://rapidshare.com/files/254504343/A100legjobbsajtosfinoms_g.rar

pass: kgb-site.net

 

poklany1976

 

A 100 legjobb könnyű étel

 

Mit is jelent e cím, könnyű receptek? A kötet válogatásakor elsőrendű szempont volt, hogy az ajánlott ételek úgy egészségileg mint elkészítésének módjában könnyűek legyenek. A könnyű étel könnyű élethez, jó közérzethez vezet, és ha mindezt még könnyedén is valósítjuk meg, eleget teszünk zsúfolt napjaink kívánalmainak. Igyekeztünk úgy összeállítani a jelen válogatást, hogy nagyon sok zöldséges, salátás, zöldfűszeres étel legyen benne, a húsok közül kiemelt helyet kapott a sovány csirke, pulyka, bárány és borjú. Nem hiányozhattak a hal- és vadhúsból készült receptek sem. Megemlítünk néhány főzeléket is, mely kezd kimenni a divatból, pedig nagyon egészséges, könnyű, és gyorsan elkészíthető.

 

 

http://rapidshare.com/files/209886638/A_100_legjobb_konnyu_etel.rar

 

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 

A 100 legjobb pikáns étel

 

 Formátum: pdf

Mitől lesz egy étel pikáns? A "pikáns" szó jelentése - -- csípős, érdekes, szokatlan -- elárulja, hogy mostani válogatásunk csupa olyan ételt kínál kipróbálásra, ami a megszokottól eltérő alapanyagokból, a megszokottól eltérő fűszerekkel, adalékokkal, vagy eltérő módon készül. A megszokottól eltérő ízek, anyagok, adalékok meghatározása már korántsem ilyen egyszerű. Ugyanis, például az édes- savanyú mártás, az ugye nekünk, közép-európaiaknak szokatlan, de mindennapos, mondjuk a kínaiak számára. Nekik viszont a mi ételeink lehetnek "pikánsak". Ugyanígy lehet pikáns nekünk a rendkívül csípős fűszerezésű mexikói ételek sokasága, náluk viszont mindennaposak, megszokottak az ilyen ételek. Ez utóbbi összehasonlítás talán nem a legszerencsésebb, hiszen a magyar konyha is kedveli a csípős paprikát, ám a mi "lángoló" csirkepaprikásunk legfeljebb csak elismerő mosolyt csal a chili paprikához szokott mexikói ajkára.

 

http://rapidshare.com/files/220686352/A_100_legjobb_pik_ns__tel.rar

 

 pass: kgb-site.net

poklany1976

 

A 100 legjobb csülkös recept

 

 Formátum: pdf

Aki evett már sertéscsülköt pékné módra, aki kóstolta a tárkonyos báránycsülköt vagy a tejfölös malaccsülköt, aki csak egyszer is belakott már a savanyú káposztával készült székely sertéscsülökből, az tudja csak igazán, mily mennyei falat a csülök! És ha már tudja, hát bizonnyal bizsereg az ínye, és a gyomra izgatottan megremeg az olyan ételkülönlegességek hallatán, mint a sertéscsülök portugál marinádban, a marhalábszár sörben, a fügével töltött füstölt csülök, vagy a bajor módra készített borjúcsülök. A libanoni módra készített báránycsülköt pedig már csak félve merjük megemlíteni, nehogy az ínyenc olvasó azt gondolja, hogy mi itt az ízlelőidegeit pengetve valami bűvös zenével kívánjuk befolyásolni a józan ítélőképességét...

 

 http://rapidshare.com/files/218187691/A_100_legjobb_csulkos.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

A 100 legjobb recept szabadtűzön

 

Formátum: pdf

Varázslatos hangulata van, amikor este körülüljük a tábortüzet, jókat beszélgetve, nótázva, jólesően melegedve a barátságos lángok mellett. Pattognak, szikrát vetnek a zsarátnokok, s a felszökő lángnyelvekbe bámulva hatalmába kerít bennünket a tűz misztériuma. Előkerülnek a borosflaskók, és valaki rákezd egy régi, nagyon régi történetre... Hallgatjuk, s közben évezredek peregnek visszafelé, belemerülünk az ősi múltba. A tűz villódzó fénye titokzatos, imbolygó árnyékokat vetít a fákra, a sátor oldalára. Közelebb húzódunk, megfogjuk egymás kezét...

 

 http://rapidshare.com/files/220602687/100_Legjobb_recept_szabadtuzon.rar

pass: kgb-site.net

 poklany1976

 

A 100 legjobb saláta

 

A 100 legjobb salátaformátum: pdf
nyelv: magyar

Az `Északi oroszlán` -- így szokás emlegetni a Skandináv-félszigetet. Valóban, a hatalmas félsziget alakja ugró oroszlánra (vagy tigrisre?) emlékeztet. Egyesek Európához tartozó szubkontinensnek tekintik, és nem is állnak messze az igazságtól, mert Skandinávia, bár földrajzilag Európa része, mégis (főleg éghajlatát tekintve), attól jelentősen eltérő sajátságokkal bír. A skandináv népek táplálkozási kultúrája jelentős mértékben eltér a közép-európai szokásoktól. Ez elsősorban a sajátos éghajlati viszonyokból adódik, hiszen a rövid vegetációs idő alatt számos, nálunk megszokott zöldség és gyümölcs ott nem terem meg. Azonkívül, éppen a zordabb éghajlat miatt, többnyire az energiadúsabb ételeket kedvelik: étkezésükben a hús mellett a fő szerepet a gabonafélék és a zsíros tejtermékek (tejföl, tejszín, vaj) játsszák -- minél északabbra megyünk, annál inkább. Általában véve igaz, hogy ételeiket a nálunk szokásosnál jóval több zsiradékkal készítik, és cukorból is többet használnak. Sőt, olyan ételekhez is adnak cukrot, amelyekhez mifelénk nem szokás.

 

http://rapidshare.com/files/182858938/A_100_legjobb_sal_ta.rar

pass: naposcsibe

 

poklany1976

 

 

 

A 100 legjobb recept a nagyvilágból

 

  A 100 legjobb recept a nagyvilágbólFormátum: pdf

A hagyományos magyar konyha mellett a korszerű táplálkozásban ma már előnyben részesítjük a zsírszegény húsokat. Az egyik legegészségesebb és legfinomabb alapanyag a borjúhús. Valójában borjúhúsból többnyire ugyanazokat az ételeket készítjük, mint marhahúsból (pörköltet, paprikást, sülteket stb.), ám a lazább szerkezetű, zsenge rostozatú és magasabb víztartalmú húsból ízletesebb, omlósabb és könnyebben emészthető ételt kapunk. Azonkívül kevesebb a nyesedék is, hiszen az inak nincsenek még elrostosodva, és faggyúnak, mócsingnak nyoma sincsen. Rövidebb a főzési, párolási és a sütési idő is, ezáltal az értékes húsnedvekből kevesebb megy veszendőbe. A borjúhús elkészítésénél inkább az ízesítő és nem az emésztést elősegítő fűszerek használatára helyezzük a hangsúlyt. Mostani válogatásunkban a száz legjobb (de legalábbis igen jó), borjúhúsból készült receptet közöljük. Próbálják ki, szeressék meg!

 

 http://rapidshare.com/files/253691153/A100legjobbreceptanagyvil_gb_l.rar

pass: kgb-site.net

 

poklany1976

 

 

 A 100 legjobb egytálétel

 

A 100 legjobb egytálételAz egytálételek újabban megint divatba jöttek. Nem véletlenül, hiszen korunkban, amikor a rohanó élettempó mellett szinte alig jut idő étkezésre -- és főleg főzésre --, ezek a "mindent egybe" ételek amellett, hogy időt takarítanak meg, olyan ízekkel örvendeztetnek meg bennünket és vendégeinket, amelyeket hiába keresnénk a hagyományos "hús és köret" ételek között. A köretnek valók itt együtt sülnek-főnek a húsokkal, ízüket, zamatukat átadva egymásnak. Amellett elképesztő változatosságban készíthetők, ráadásul gyorsan s kevés eszközzel. Legtöbbjük elkészítéséhez nincs is másra szükségünk, mint egy római tálra vagy tűzálló üvegedényre ("jénai" tál).

 

http://rapidshare.com/files/210351871/A_100_legjobb_egyt_l_tel.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 A 100 legjobb falusi étel

 

 Formátum: pdf

A vidéki ízekről, a falusi konyháról kinek-kinek más jut az eszébe: van, akinek az egyes ünnepi alkalmak -- eljegyzés, menyegző, keresztelő, húsvét, karácsony stb. kapcsán rendezett nagy lakomák, közös családi étkezések, netán halotti torok; gazdag húslevessel, sült- és főtt húsokkal, töltött káposztával, lucskos káposztával, túrós, káposztás, meggyes, almás rétessel. Másoknak a jó falusi disznótoros lakomák hurkával, kolbásszal, tepertővel, pecsenyével; és megint másoknak a szalonnás, hagymás, kolbászos és csukló vastagságú kenyeres parasztreggelik; egyeseknek meg a nehéz, zsíros ételek, a csípős paprikás gulyás, pörkölt és halleves, netán az unalmas, szürke ételek hagymával, krumplival, a hústalan kásák stb. A táplálkozással, ételkészítéssel és étkezési szokásokkal -- tehát a gasztronómiával -- foglalkozónak pedig mindez egyszerre.

 

 http://rapidshare.com/files/234904784/A_100_legjobb_falusi__tel.rar

 pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 

 

 A 100 legjobb leves

 Mai étkezésünk megszokott bevezető étel, a leves, alig háromszáz éve még szinte teljesen hiányzott a magyar konyhából. Ez alól kivétel csupán a borsóleves meg a tehénhúslé vagy más néven húsleves volt. A régi gyakorlat szerint az ételeket különféle levekben főzték -- olykor két-háromfélében is --, de a leveket nem adták asztalra, legfeljebb mártásnak elkészítve, besűrítve. Ma már a fejlettebb társadalmakban világszerte a főétkezés része a leves. Szerepe furcsán ellentmondásos: ugyanis egyrészt étvágygerjesztőként, digesztívumként hat, előkészíti a gyomrot a szilárd étel befogadására, másrészt éppen ellentétes módon, a híg folyadék a gyomrot megtöltve csökkenti az éhségérzetet, fokozza a telítettséget, elősegítve ezzel a jóllakottság érzetének kialakulását

 

http://rapidshare.com/files/210354048/A_100_Legjobb_leves.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

A 100 legjobb magyar étel

 

 formátum: pdf
nyelv: magyar
kiadás éve: 2004

Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt honfink.

 

http://rapidshare.com/files/174822852/A_100_legjobb_magyar__tel.rar

pass: naposcsibe

poklany1976

 

 

A 100 legjobb erdélyi jó falat

 formátum: pdf
nyelv: magyar
kiadás éve: 2004

Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik szívesen bekukkantanak más népek háza tájékára, akik szívesen kísérleteznek szokatlan ízekkel, módszerekkel, nyersanyagokkal. Az erdélyi konyha ízei oly változatosak, mint maga a táj, amelyben született -- a táj, ahol szeszélyesen váltja egymást a pisztrángos hegyi patak és a hömpölygő dús folyó, a szőke alföld és a büszke fenyvesek, a gyümölcsillatú dombok és a zergejárta havasok. A Kárpátok ölelésében együtt él itt magyar, román, sváb, szász, örmény és zsidó, mindenki a legjobb tudásával és saját fortélyaival járulva hozzá e világhírű ínyenc konyha fogásaihoz.

 

http://rapidshare.com/files/174770180/A_100_legjobb_erd_lyi_j__falat.rar

pass: naposcsibe

poklany1976

 

A 100 legjobb olcsó étel

 

Olcsó, olcsó étel! Nekem először e kifejezés hallatán a vajas párizsis szendvicsek, és a rántotta különböző formái jutnak az eszembe, amelyeket enyhén szólva meguntam. Hogy miért? Mert ugyanúgy, mint más, én is voltam diák, és oda-vissza végigettem már az összes párizsis, tojásos változatot, ha meg kellett húzni a nadrágszíjat -- mert hogy ez olcsó. Na de, itt van feladatul kötetünk témája, ami sokunkat érint manapság is anélkül, hogy diák lenne. Ebben a könyvben adunk néhány ötletet, hogyan is próbáljuk elkerülni a fenti problémát.

 

http://rapidshare.com/files/209414249/A_100_legjobb_olcs___tel.rar

pass: kgb-site.net

poklany1976

 

 

A 100 legjobb koktél

 

 

 Formátum: pdf
Nyelv: magyar

A koktél nem más, mint alkohollal készült ital, amely általában legalább kétfajta, jól összeillő likőr vagy más szesz keveréke. Léteznek persze alkoholmentes koktélok is, ezek főleg gyümölcslevekből, teákból készülnek akár gyógyfüvek hozzáadásával. A variációk száma végtelen, hiszen napjainkban már rengeteg fajta szesz, likőr és ízesítő létezik, ezeket tetszőleges arányban lehet keverni, díszíteni, felszolgálni. Elég egy árnyalatnyi különbség, és kész is egy új, szabadon elnevezhető ital. A ma ismert koktélok korai elődei a 18.-19. századi bálokon, mulatságokon felszolgált puncsok, és más kevert italok voltak. Minden idők egyik leghíresebb koktélja, a James Bond féle Dry Martini története is a 19. századig nyúlik vissza, bár ma sokkal szárazabb és más ízvilág jellemzi. Az első koktélkönyveket az 1860-as években adták ki Amerikában olyan címek alatt, mint pl. Bonvivánok kézikönyve vagy Hogyan mixeljünk italokat?. Egy érdekes régi szokás, mely a koktélokhoz kötődött: a kakasviadalok idején terjedt el az Egyesült Államok déli államaiban, hogy a győztes kakas gazdája trófeaként kihúzhatta a viadalon kivégzett kakas farktollát. Evvel ünnepelték meg méltóképpen a szertartást. A koktélokat, összetételüknek megfelelően, evés előtt, vagy evés után fogyasztották.

 

http://rapidshare.com/files/177828515/A_100_legjobb_kokt_l.rar

 pass: naposcsibe

poklany1976

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 www.poklany1976.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!